2 شاپ می 1 ثبت آگهی رایگان ماشین در بوق 3 خرید از فروشگاه پرزگیر دوکاره arso لوازم آشپزخانه دکوراسیون پرزگیر لباس mic آشپزخانه قیمت امروز ماشین بوق
حذف در پنل کاربری [X]
Drilling_Research دانلود کتاب مهندسی حفاری (فصل دوازدهم: عملیات کنترل چاه) علیرضا موذنی- محمد نبئی

مشخصات اصلی


نامکنترل فوران چاه
فرمتPDF
تعداد صفحات63
قیمت: 10000 تومان

معرفی اجمالی محصول

قسمتی از مقدمه فصل دوازدهم

هنگام انجام عملیات حفاری برای کنترل فشار سازند و جلوگیری از ورود سیال سازند به داخل چاه، از سیالی با وزن مناسب داخل چاه استفاده می‌شود. این سیال که به نام گل حفاری یا سیال حفاری شناخته می‌شود، باید دارای چگالی مناسبی باشد به‌طوریکه فشار هیدرواستاتیک ایجاد شده توسط آن در هر نقطه از چاه از فشار سیال سازند در همان نقطه بیشتر باشد. مادامی‌که این شرط وجود دارد هیچ سیالی نمی‌تواند از سازند وارد چاه شود اما برداشته شدن این شرط حتی به‌صورت موقت می‌تواند باعث ورود سیال سازند به داخل چاه و ایجاد مشکلات و خطرات جدی هنگام حفاری شود. در صورت عدم کنترل کیک، سیال سازند بخصوص اگر گاز باشد، خیلی زود به سطح رسیده و با آتش گرفتن، ضررهای جانی و مالی جبران ناپذیری را ایجاد خواهد کرد.

نقد و بررسی
مشخصات فنی
فیلم محصول
پرسش و پاسخ

نقد و بررسی


فهرست مطالب فصل دوازدهم

فصل دوازدهم: عملیات کنترل چاه 746

12-1 مقدمه 747

12-2 کیک و انواع آن 747

12-2-1 کیک نامتوازن 748

12-2-2 کیک القایی 748

12-3 علل بوجود آمدن کیک 748

12-3-1 لایه‌هایی با فشار غیرنرمال 748

12-3-2 درست پر نکردن چاه 750

12-3-3 سواب 752

12-3-4 سرج 752

12-3-5 مخلوط شدن گل با گاز 753

12-4 علائم و نشانه‌های کیک 754

12-4-1 افزایش دبی خروجی پمپ، افزایش تعداد استروک‌های پمپ 754

12-4-2 افزایش حجم گل داخل تانک‌های گل 754

12-4-3 وجود جریان گل برگشتی از چاه با وجود خاموش بودن پمپ‌ها 754

12-4-4 تغییر وزن رشته حفاری 754

12-4-5 کاهش فشار پمپ 755

12-4-6 افزایش ناگهانی سرعت حفاری 755

12-4-7 نشانه‌های دیگر 756

12-5 اثر بالونی (Ballooning Effect) 756

12-6 آنالیز فشار سیال داخل چاه 756

12-6-1 چاه درحالت تعادل و استاتیک 757

12-6-2 چاه درحالت نامتعادل و استاتیک 757

12-7 طول و نوع کیک 759

12-8 محاسبه فشار سازند 762

12-9 محاسبه فشار ته چاه (BHP) 762

12-10 محاسبه وزن گل لازم براي کشتن چاه 763

12-11 تعداد استروک‌های لازم برای رسیدن گل از سطح به مته 763

12-12 محاسبه فشار اولیه گردش گل (ICP) 765

12-13 محاسبه فشار نهایی گردش گل (FCP) 765

12-14 برنامه فشار پمپ 766

12-15 بیشترین فشار مجاز در سطح آنالوس (MAASP) 767

12-16 مهاجرت گاز 768

12-17 سیستم کنترل فوران 769

12-17-1 استندپایپ منیفولد 771

12-17-2 BOP Stack 772

12-17-3 چوک منیفولد 772

12-18 بستن چاه 774

12-18-1 بستن چاه به صورت Hard 775

12-18-2 بستن چاه به صورت Soft 775

12-18-3 بستن چاه در حین حفاری 776

12-18-4 بستن چاه در حین تریپ 777

12-19 کشتن چاه 778

12-19-1 روش حفار (Driller’s Method) 787

12-19-2 روش Wait And Weight 791

12-19-3 روش Barrel In-Barrel Out 795

12-19-4 روش Volumetric 795

12-19-5 روش Lubricate & Bleed 798

12-19-6 Bull Heading 799

12-20 تمرین‌ها 802



برچسب ها: کنترل چاه , کیک , فوران , کشتن چاه , دانلود کتاب , مهندسی حفاری , فصل دوازدهم , علیرضا موذنی , محمد نبئی ,

مشخصات فنی


فیلم محصول



پرسش و پاسخ


ارسال پرسش جدید

نام :
ایمیل :
متن :
کد امنیتی : ریست تصویر
محصولات مرتبط